Selecteer uw taal - Nederlands  English  Deutsch

Bio Mach

Bio-Mach met Automatische Slibafvoer
Onder vijverhygiëne verstaan wij de voortdurende zorg en de daaropvolgende activiteiten die leiden tot de verwijdering van overtollig organisch afval. Voor een beheersbare hygiëne in uw vijver zijn drie dingen van groot belang.

Voer het organisch afval af
Het regelmatig afvoeren van overbodig organisch afval waardoor het zuurstof-gehalte in het water zo hoog mogelijk blijft en ongewenste bacterien zich slecht kunnen ontwikkelen. Het gebruiken van veel en goed filtermateriaal om de bacteriën, die voor de afbraak van eiwitten, amoniak en nitriet zorgen, een goed onderkomen te bieden. Het regelmatig toedienen van vers water.

Voorkomen is beter dan genezen
De bacteriën die van overbodig afval leven verbruiken een deel van de voor de koi belangrijk zuurstof. Daarnaast is de kans op ongewenste groei van ziekteverwekkende bacteriën groter naarmate afvalresten langer in uw vijver blijven liggen. Ook bepaalde parasieten, waarvan veelal aangenomen wordt dat ze alleen op koi kunnen leven, gedijen uitstekend in dit afval. Daarom is een Bio-Machsysteem waarmee u uw vuil gemakkelijk maar ook doeltreffend kunt verwijderen op lange termijn de beste garantie voor schoon en goed vijverwater en gezonde koi. Allerlei randapparatuur zoals eiwitafschuimers en ozoninstallaties blijven daardoor overbodig.

Bio-Mach: ideaal voor biologisch filteren, mechanisch filteren en effectieve slibverwijdering.
Voor de mechanische verwijdering van organisch afval moet een vortex een grote diameter en hoogte bezitten om een maximale bezinking en efficiëntie te bereiken. Dit kunt u over het algemeen niet met kleinere vortexen bereiken. Een groot voordeel van de Biomach is dat het bezinkingsdeel met het biologisch filter gecombineerd is. Bij een juiste toepassing van de Bio Mach hebben we een filterinhoud van 7 tot 10% van het vijvervolume. Meer is natuurlijk altijd beter maar met Japanse matten kunt u met deze verhoudingen volstaan. Een grote Bio-Mach is vaak al twee maal zo groot als de gebruikelijke vortexen. Wij raden uw aan om de Bio Mach te vullen met 6 tot 12 m2 Japanse matten. De goede kwaliteit japanse matten steken qua filteroppervlakte, handelbaarheid en zelfreinigend vermogen met kop en schouders uit boven allerlei ander gesteente of plastic materiaal. De Bio-Mach zelf is vervaardigd van milieu-vriendelijk Poly-ethyleen.

Contacttijd van 10 minuten in een traditioneel meerkamerfilter aanvaardbaar
Onder contacttijd wordt de tijd verstaan die het water nodig heeft om door het filter te stromen. Het heeft geen zin het vijverwater met hoge snelheid door uw vortex te sturen omdat dan uw slib niet of nauwelijks bezinkt. In het algemeen kan gesteld worden dat een contacttijd van 10 minuten voldoende is. Dit betekent dat wanneer uw vortexinhoud 700 liter bedraagt u ongeveer 60/10minx700= 4.200 liter/uur kunt verplaatsen. Bij een vortexinhoud van 1000 liter bedraagt dit 6000liter/uur. Bij 3 Bio-Mach's heeft uw een filterinhoud van 2100 of 2700 liter en dit geeft dan een maximale pompsnelheid van 12.600 of 16.200 liter. Met dit filtersysteem mag de vijverinhoud 30.000 liter bedragen.

Vuilafvoer
Vuil hoopt zich geleidelijk op in de leidingsystemen van de meeste koivijvers. Het kunnen reinigen van alle pijpen in uw systeem is van groot belang. Als u hier niet aan gedacht hebt bij de aanleg van uw systeem, hoopt zich op den duur in de horizontale leidingen, met name in de leiding van de bodemafvoer naar uw filter geleidelijk steeds meer vuil op. Een directe verbinding tussen uw afvoerput en uw bodemafvoer biedt u de mogelijkheid deze leiding periodiek door te spoelen. We raden uw sterk aan voor deze pijp een minimale diameter van 110 mm te gebruiken. De afvoerpijpen van uw vortex naar uw afvoerput hebben een minimale doorsnede van 90mm. Is uw afvoerpijp te dun, dan blijft bij het spoelen het meeste vuil toch nog liggen, vooral in de hoeken van rechthoekige filterkamers. Het water ontwikkelt dan onvoldoende zuigkracht om het verder weggelegen vuil mee te nemen. Er staan standpijpen in de afvoeren van vortexen en de bodemafvoer. In de afvoer naar het riool staat geen standpijp. De standpijpen zorgen ervoor dat de vortexen en de vijver alleen leeg lopen als we deze standpijpen los trekken. Van iedere afzonderlijke vortex kan door het trekken van de standpijpen het vuil verwijderd worden. Het is verstandig om in de zomer deze standpijpen dagelijks te trekken. U zult versteld staan van de hoeveelheid vuil die zich dagelijks ophoopt in uw koivijver.

Wat is er zo bijzonder aan de Bio-Mach met Automatische Slib Afvoer?
De Bio-Mach ASA is hèt systeem voor de professionals onder de koi-liefhebbers en voor de koi-liefhebbers die de kostbare weg van vallen en opstaan willen beëindigen of deze helemaal willen overslaan. Het is het enige professionele filtersysteem dat er voor zorgt, dat het vuil uit het filter automatisch wordt afgevoerd en dat uw vijverwater met de door uw gewenste hoeveelheid water automatisch wordt ververst.. Omdat er geen ingewikkelde elektronica aan te pas komt is de Bio-Mach ASA betaalbaar en vermoedelijk de beste investering die u voor uw koi kunt doen.

Waarom is het gebruik van de Bio-Mach ASA zo eenvoudig?
De Bio-Mach filters zijn groot, niet zwaar en zelfdragend. Wij installeren ze graag voor u, maar zij zijn eenvoudig zelf te installeren! Het ASA-systeem is ook niet moeilijk aan te leggen en bevat geen kwetsbare of dure elektronica. Als het systeem eenmaal draait, hoeft u er nauwelijks iets aan te doen, terwijl uw vijverwater vanzelf steeds beter wordt. Het is uniek dat de werking van het systeem in de loop van de tijd moeiteloos kan worden aangepast aan het toegenomen gewicht van uw koi.

Waarom werkt de Bio-Mach ASA op natuurlijke wijze?
Het systeem gaat er vanuit dat onnodige vervuiling van het water slecht is voor uw koi en uw vijverwater. Het Bio-Mach ASA-systeem werkt volgens het principe dat voorkomen (van vuilophoping) beter is dan genezen (problemen bestrijden) en zorgt er daarom voor dat het meeste organisch afval door de ASA wordt opgeruimd. Daardoor blijft het merendeel van de aanwezige hoeveelheid zuurstof beschikbaar voor de koi! Door deze voortdurende activiteit van de ASA kan de stikstofcyclus (afvalafbraak) op natuurlijke wijze succesvol blijven verlopen en is chemische beïnvloeding van het water niet nodig!

Waarom bent u met de Bio-Mach ASA van goed water verzekerd?
Met de Bio-Mach ASA wordt geen ammoniak en geen nitriet gemeten. Nitraat is ook te verwaarlozen. Het water is helder en gezond. Op geheel natuurlijke wijze wordt met de Bio-Mach ASA zonder Ozon een redox-potentiaal bereikt tussen de 300 en de 400 mV, hetgeen voortreffelijke waarden zijn.

Waarom blijven uw Koi gezond met de Bio-Mach ASA?
Koi die in water zwemmen dat wordt aangestuurd door een Bio-Mach ASA systeem, zwemmen in zuurstofrijk, schoon en natuurlijk water met een hoog zelfreinigend vermogen. Doordat het systeem weinig organisch afval bevat en geen andere chemische toevoegingen  kunnen de voorgeschreven parasietenkuren zonder extra risico’s worden toegediend en zijn deze veel effectiever dan in andere systemen. Bovendien herstellen de koi in dit systeem veel sneller van opgelopen schade.

Waarom weinig zorgen?
U geniet meer van uw koi omdat zij beter groeien, meer glanzen en levendiger zijn. Wanneer u tijdelijk niet in staat bent om voor uw vijver te zorgen blijft de kwaliteit van uw vijverwater toch gewaarborgd. Zelfs voor partner, vrienden, ouders of schoonouders is het dan een plezier om voor uw koi te zorgen.
 
  
 

 

Kyoto Koi Farm heeft de grootste selectie Koi op voorraad in Europa. Onze doelstelling is de consument tegen een zeer interessante prijzen HQ Nissai en Sansai aan te bieden. Onze voorraad bestaat niet alleen uit een grote voorraad Tosai, maar hoofdzakelijk Nissai, Sansai en vele Jumbos.

early abortion pill

Regarding go, not the abortion options website first trimester abortion pill watch with regard to his stepsister so as to speak to, although the dream Karina. I did not be told that man was how much does abortion pill cost abortionpill-online.com abortion pill complications usually summit.

Contact - Disclaimer - Privacy policy - Leveringsvoorwaarden.